PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης»


Στα άκρα οδηγεί τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

«Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega, ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε δριμύτατη κριτική στον Eλληνα πρωθυπουργό, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε ότι «δεν υπάρχει Μητσοτάκης για μένα, δε θα του ξαναμιλήσω».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε παράλληλα στις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, λέγοντας «κατά ποιανού στρέφονται αυτές;» και θέτοντας το ερώτημα στον Ελληνα πρωθυπουργό «τι θα τις κάνει». «Εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανέναν, να δούμε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης», ανέφερε ο Ερντογάν. Παράλληλα ο Ερντογάν φέρεται να τόνισε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τα F-16 έχοντας στο νου τους τι θα πει ο Μητσοτάκης».

«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρ’ όλ’ αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Δεν υπάρχει πια για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς» φέρεται να είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment