PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν για Eurovision: Είναι Δούρειος Ίππος κοινωνικής διαφθοράς



«Δούρειο Ίππο της κοινωνικής διαφθοράς» χαρακτήρισε την Eurovision ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε ότι ο ετήσιος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού ενθαρρύνει την «ισοπέδωση των φύλων» και απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Σε τέτοιες εκδηλώσεις, είναι αδύνατο να συναντήσεις έναν κανονικό άνθρωπο» ανέφερε ο Ερντογάν σε μια σαφή αναφορά στον Ελβετό τραγουδιστή Nemo που κέρδισε την εφετινή Eurovision και δηλώνει non binary.

Η Τουρκία αποσύρθηκε το 2012 από τον διαγωνισμό επικαλούμενη επισήμως διαφωνία με τους κανόνες του διαγωνισμού. Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ωστόσο συνδέουν την αποχώρηση με την προώθηση ομοφοβικής ατζέντας από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που έχει τις ρίζες του στο ισλαμικό κίνημα της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόταν στο δημογρραφικό πρόβλημα της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τη μείωση των γεννήσεων ως «υπαρξιακή απειλή» και «καταστροφή» για τη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός γεννήσεων το 2023 μειώθηκε σε 1,51 παιδιά ανά γυναίκα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η περήφανη στιγμή εισόδου της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 (vid)

Peristeri News

Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Peristeri News

Βιετνάμ: 10 νεκροί και 9 αγνοούμενοι λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων

Peristeri News

Leave a Comment