PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Δεν θα σταματήσουμε να το βομβαρδίζουμε τους Κούρδους


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν επισήμως το συριακό κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ξεκαθάρισε δε ότι η χώρα του δεν θα σταματήσει τα πλήγματα κατά της συριακής κουρδικής οργάνωσης, καθώς η τελευταία, εκμεταλλευόμενη τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα, καταλαμβάνει συριακά εδάφη στα σύνορα με την Τουρκία, με στόχο να ενοποιήσει μια λωρίδα σε όλο το μήκος της βόρειας Συρίας και να την ανακηρύξει αυτόνομο κουρδικό κράτος.

Το PYD θεωρεί τον ιδρυτή του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν ιδεολογικό του ηγέτη και γενικώς θεωρείται στενά συνδεδεμένο με το παράνομο στην Τουρκία, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ κόμμα των Κούρδων της Τουρκίας.

Ωστόσο, οι μάχες που έχουν δώσει τα ένοπλα σώματα του PYD κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία το έχουν κάνει περιζήτητο σύμμαχο, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τη Ρωσία.

Το κόμμα έχει ως ιδεολογία έναν τύπο αποκεντρωμένου σοσιαλισμού με άμεση δημοκρατία, επηρεασμένο και από αναρχοοικολογικές ιδέες.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, την Τρίτη, είχε χαρακτηρίσει τους μαχητές του PYD «μισθοφόρους και λεγεωνάριους της Ρωσίας».

Η Τουρκία κατηγορεί το PYD ότι δεν επιθυμεί την πτώση του καθεστώτος Άσαντ και ότι πλήττει, σε συντονισμό με τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου και τη Ρωσία τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Την κατάσταση περιπλέκει το γεγονός ότι το PYD έχει συμπήξει συμμαχία με κάποια τμήματα του συριακού αντάρτικου, τα οποία χαρακτηρίζει «προοδευτικά», υπό την ομπρέλα των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment