PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Απομεινάρια των Ναζί οι Ολλανδοί


«Απομεινάρια των Ναζί, φασίστες» αποκάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τους Ολλανδούς, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια για να προσγειωθεί στη χώρα το αεροπλάνο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία» ανέφερε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Ρότερνταμ για να κινητοποιήσει την εκεί τουρκική κοινότητα υπέρ της επέκτασης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -ένα ζήτημα που μπορεί να διχάσει την Τουρκία, στην οποία διεξάγεται τον ερχόμενο μήνα δημοψήφισμα. Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν όμως την Παρασκευή πως απαγορεύουν τη συγκέντρωση, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Ο Τσαβούσογλου ωστόσο επέμεινε στην απόφασή του να μεταβεί στο Ρότερνταμ, απειλώντας μάλιστα την Ολλανδία με κυρώσεις αν επιχειρούσε να μπλοκάρει την επίσκεψή του.

Αντιδρώντας, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε: «Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης, γι’ αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Παραμένει πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristeri News

Leave a Comment