PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έρχονται οι νέες ταυτότητες


Εδώ και δύο χρόνια ακούμε για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποιο βήμα.

Φαίνεται όμως πως πλέον η κατάσταση έχει δρομολογηθεί και σύντομα θα έχουμε στα χέρια με τις νέες ταυτότητες οι οποίες θα έχουν το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας.

Το κυριότερα πρόβλημα στην αντικατάστασή τους είναι το κόστος που υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που πάει πίσω τη διαδικασία έκδοσης.

Δυο διαφορετικές ομάδες ειδικών εργάστηκαν πάνω στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων. Η μια απασχολήθηκε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η δεύτερη με το νέο νομοθετικό καθεστώς.

Και οι δύο επιτροπές ολοκλήρωσαν το έργο τους το περασμένο καλοκαίρι, όμως το κόστος… κόλλησε τα πάντα.

Το υλικό παραδόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και εκεί η διαδικασία λόγω του κόστους της έκδοσης (υπολογίζεται στα 80.000.000 ευρώ) σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο. Ο ανοιχτός διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί διαρκεί περίπου 15 μήνες, ενώ πρώτα το σχέδιο νόμου πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Στόχος είναι η προκήρυξη να γίνει μέσα στο 2017 και μέσα στο 2019 να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες. Αναμένεται δε να γίνουν προσπάθειες για μεγαλύτερη συμμετοχή του Δημοσίου στις δαπάνες έκδοσης για να μειωθεί η συμμετοχή από τους πολίτες.

Το σχέδιο προβλέπει σημαντική συμμετοχή του κράτους στο κόστος κατασκευής με στόχο, τουλάχιστον σε επίπεδο παραβόλων αυτό να μην ξεπερνάει τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.

nees-taytotites-2

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment