Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έρχεται η διάλυση της Ευρωζώνης τονίζει η Financial Times

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Για άλλη μια φορά έρχονται στο προσκήνια τα σενάρια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Για άλλη μια φορά έρχονται στο προσκήνια τα σενάρια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και μια μέρα πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι Financial Times αναφέρουν σήμερα ότι «το αρχικό σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ως εκ τούτου απαιτείται η ενεργοποίηση εναλλακτικού σχεδίου που θα προβλέπει μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Στο άρθρο με τίτλο “Έρχεται η διάλυση της Ευρωζώνης” αναφέρεται ακόμα ότι η αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της προκαλεί ένα «τοξικού χαρακτήρα» βάρος στα άλλη κράτη της Ευρωζώνης.

Επιπλέον εκτιμάται ότι το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα είναι αναπόφευκτο και τονίζεται ότι απαιτείται εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους πιστωτές, δίνοντας προτεραιότητα στα δάνεια της ΕΕ και εν συνεχεία στις ελληνικές τράπεζες.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ιορδανία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε εκκλησία του χωριού Χαμούντ

Peristerinews.gr Newsroom

Έρευνα-«βόμβα» της ΕΕ για τη Booking.com

Peristerinews.gr Newsroom

Ισπανία: Ισχυρές βροχές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment