PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εράσμους και εντός Ελλάδος



Θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Εράσμους και εντός Ελλάδος -πρόκειται για το γνωστό ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας των φοιτητών- θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Ως σήμερα οι έλληνες φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν και να μείνουν για ένα μικρό διάστημα (από 3 ως 12 μήνες) σε πανεπιστήμιο της Ευρώπης προκειμένου να παρακολουθήσουν σπουδές συναφείς με αυτές που κάνουν στην Ελλάδα.
Αν δηλαδή ένας φοιτητής σπουδάζει, για παράδειγμα, στο Μαθηματικό της Αθήνας, αλλά θεωρεί ότι το αντίστοιχο τμήμα Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης είναι καλύτερο, θα έχει το δικαίωμα για ένα εξάμηνο να πάει στη Βόρεια Ελλάδα για να παρακολουθήσει το τμήμα.
Σημειώνεται ότι ο χρόνος φοίτησης σε άλλο τμήμα θα αναγνωρίζεται για την απόκτηση του πτυχίου, όπως συμβαίνει δηλαδή και με το πρόγραμμα Εράσμους στην Ευρώπη.
Έτσι, οι φοιτητές δεν θα χρειάζεται να αναπληρώσουν τον χρόνο φοίτησης για όση διάρκεια παρέμειναν σε πανεπιστημιακό ίδρυμα άλλης πόλης.
Η παραπάνω αλλαγή, που αναμένεται να διευκολύνει και να ωφελήσει τις σπουδές των φοιτητών, ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έπειτα από τη διαβούλευση και τον διάλογο του υπουργείου Παιδείας με τους φορείς.
Σημειώνεται ότι περίπου 2.500 έλληνες φοιτητές παίρνουν κάθε χρόνο υποτροφίες από Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το πρόγραμμα Εράσμους (σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ενωση διάρκειας 1 έτους).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

Peristeri News

Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου στο Μενίδι

Peristeri News

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment