PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν διορίστηκαν ποτέ συνάντησε ο Πρωθυπουργός


Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 1998 που δεν διορίστηκαν ποτέ συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι με τον νόμο Βερναρδάκη, που ψηφίστηκε χθες, τους δίνεται προτεραιότητα για τις επόμενες προσλήψεις, στο πεδίο που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την περίπτωσή τους «μεγάλη αδικία, μια αδικία 18 χρόνων, όπου μια διαγωνιστική διαδικασία με βάση τον ΑΣΕΠ είχε κρυφτεί στα συρτάρια και οι προσλήψεις γίνονταν μάλλον με άλλους τρόπους».

Επιπλέον τόνισε την πεποίθησή του ότι πρέπει να εναρμονιστεί η δημόσια διοίκηση με αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. «Δηλαδή», πρόσθεσε, «να υπάρχει ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης, η επιλογή στην ιεραρχία της διοίκησης να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, να μη φεύγει ένας υπουργός και να παίρνει όλους τους υπαλλήλους από το υπουργείο και να φέρνει άλλους».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο τόπος βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία, και δημοσιονομική, γιατί έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη και που έχει δημιουργηθεί με λάθη και παραλείψεις δεκαετιών».

«Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι κάποιοι έκαναν πάρτι, τα άφησαν όλα διαλυμένα και ερχόμαστε τώρα εμείς και μας ασκούν κριτική ότι “δεν καταφέρατε να καθαρίσετε όλα τα άπλυτα”», είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά νομίζω», τόνισε, «ότι τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτό το κατανοεί και είναι επιφορτισμένη με υπομονή και πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment