PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίθεση Τσίπρα για το σχέδιο «Αθηνά» (videos)


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης για θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης αλλά και για το θέμα της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την Παιδεία στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός στερείται αξιοπιστίας. Αυτός είναι ο αξιόπιστος πρωθυπουργός; Αυτός είναι που θα αναβαθμίσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, που έχει στο κόμμα του κατάδικους για υπεξαίρεση, ή στελέχη αυτοδιοικητικά που έχουν καθαιρεθεί από τα καθήκοντα τους γιατί εξυπηρέτησαν ημέτερους, ή μια σειρά από συμβούλους στη λίστα Λαγκάρντ; Αυτή είναι αξιοπιστία του πρωθυπουργού; Και τολμά ο κ. Σαμαράς να απευθύνεται στην αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ κουνώντας το δάχτυλο για ανομία; Και να κουνά το δάχτυλο στους κατοίκους της Χαλκιδικής για ανομία;».

Για «στρατηγική έντασης» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Α. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, υποστηρίζοντας ότι «κάνει ένα κρας τεστ για να δει πόσο αποτελεσματική είναι η αυτή η πολιτική της καταστολής, της βίας και τρομοκρατίας».

«Θεωρώ αδιανόητο να συλλαμβάνονται πολίτες, να κακοποιούνται και να εκμαιεύεται με τη βία γενετικό υλικό χωρίς την παρουσία δικηγόρου και στην ανακριτική διαδικασία βασικό στοιχείο να είναι, αν υποστηρίζουν ή όχι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές και πολύ φοβάμαι ότι είναι επικίνδυνος αυτός ο δρόμος».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν ερχόμαστε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά», αλλά για «να ενώσουμε» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποκομίσει «πολιτική υπεραξία», αλλά αντίθετα «να σταματήσει αυτή η εμπόλεμη κατάσταση» στη Χαλκιδική και «αυτή η καταπάτηση των δικαιωμάτων και του νομικού μας πολιτισμού», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «διακομματική» και «υπερκομματική».

«Τελικά, αυτή η ενέργεια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές, ποιόν ευνόησε; Ευνόησε, αντικειμενικά, τους σχεδιασμούς της στρατηγικής της έντασης. Τους σχεδιασμούς μιας κυβέρνησης, η οποία έχει επενδύσει στην ένταση. Και στάθηκε ως αφορμή για να μετατραπεί σταδιακά η Χαλκιδική σε Λωρίδα της Γάζας. Με καταστολή, με αυταρχισμό, με προσαγωγές. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να αξιολογήσουμε και να αξιολογήσει το κίνημα πρώτο ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες «να υπερασπιστούν τη νομιμότητα» και να διεθνοποιήσουν και μέσω των ξένων ΜΜΕ αυτά που του ανέφεραν και να στείλουν «ολοκληρωμένο φάκελο και στο καναδικό κοινοβούλιο», ενώ πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος υπουργός «οφείλει μια συγνώμη» και ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετά από εξαντλητικό θεσμικό διάλογο «τον τελευταίο λόγο» να τον έχει η τοπική κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι «η προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που θα φέρει μια νέα κυβέρνηση στον τόπο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι μια απλή αλλαγή διακυβέρνησης» αλλά «μια αλλαγή καθεστώτος». «Πρέπει να αλλάξουμε τις δομές που μας οδήγησαν στην κρίση αλλά να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φθηνό λογιστικό σχέδιο η «Αθηνά»

Για «σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της ανώτατης εκπαίδευσης» και «φθηνό λογιστικό σχέδιο» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο «Αθηνά».

Μίλησε για μια «ακραία ταξική επιλογή» και πρόσθεσε «πίσω από τον μανδύα του εξορθολογισμού, χωρίς διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα και με τους φοιτητές να αντιδρούν, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποκαταστήσει ένα στρεβλό μοντέλο και επιχειρεί δια της πλαγίας οδού να ανατρέψει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Έρχονται αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και μασκαρεύονται – μέρες που είναι- σε σωτήρες και του εκπαιδευτικού προβλήματος, σε αναμορφωτές και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ενώ όσον αφορά στα ΤΕΙ επεσήμανε ότι «αυτά με μαθηματική ακρίβεια δεν συγχωνεύονται απλά, απαξιώνονται και οδηγούνται σε κατάργηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «καμία «Αθηνά» δεν μπορεί να περπατήσει αν πρώτα η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν εκφράσουν την άποψή τους. Αν τους απασχολεί η γνώμη τους ακόμα. Το σχέδιο «Αθηνά» δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αυτό το ίδιο είναι ένα πρόβλημα για την Ανώτατη Εκπαίδευση επειδή έρχεται χωρίς διάλογο, χωρίς πόρους, χωρίς διασφάλιση των δικαιωμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας, χωρίς διασφάλιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, να χαρίσει την ανώτατη εκπαίδευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο.»

Και ξεκαθάρισε πως «η δική μας στρατηγική κατεύθυνση είναι η δημόσια – δωρεάν παιδεία που θα έχει ως στόχο ένα εκπαιδευτικό σύστημα υψηλής ποιότητας. Η αριστερά σε αυτήν την μνημονιακή απορρύθμιση δεν μένει μόνο στο ρόλο της μαχητικής αντιπολίτευσης, οφείλει να πρωτοστατήσει στην προώθηση μιας ριζοσπαστική και δημοκρατικής πρότασης για ένα εναλλακτικό πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και θα προάγει την επιστημονική γνώση. Θέλουμε δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα στηρίζεται σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ακαδημαϊκό πανεπιστήμιο», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Αλ.Τσίπρας

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Προβλήματα συσσωρευμένα που με την κρίση γίνονται όλο και μεγαλύτερα» σημείωσε ο κ.Τσίπρας. Όπως είπε ο κ.Τζιτζικώστας, το σημαντικότερο από όλα είναι το πρόβλημα της ανεργίας, τα ποσοστά της οποίας βρίσκονται εδώ, πάνω από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Εμείς, αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βοηθήσουμε ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα για τα κονδύλια που προβλέπει το ΕΣΠΑ, ώστε να δοθεί ανάπτυξη και να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας» είπε ο κ.Τζιτζικώστας και ενημέρωσε τον Α.Τσίπρα για τις δράσεις της περιφέρειας.

Μετά τη συνάντηση, ο Α.Τζιτζικώστας δώρισε μια προτομή του Μεγ. Αλεξάνδρου στον Α.Τσίπρα.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του μετρό

Μετά την Περιφέρεια, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην οδό Βενιζέλου και συνάντησε τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, επειδή η Αττικό Μετρό προανήγγειλε δεκάδες απολύσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την συμπαράσταση του στον αγώνα τους, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο εργοτάξιο για να ενημερωθεί για το άλλο μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην διαχείριση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν στο σημείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment