• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Επίθεση Τσίπρα από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2013

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το μεσημέρι στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

«Έγκλημα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και του ελληνικού δημοσίου» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη σύμβαση των υποβρυχίων, καθώς όπως είπε έχουν δαπανηθεί 2,5 δισ. για έξι υποβρύχια και από αυτά έχει παραληφθεί μόνο το ένα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το μεσημέρι στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει δώσει 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν και να ναυπηγηθούν έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια και έχουμε παραλάβει μόνο το ένα. Αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων, διότι ο ιδιοκτήτης ο κ. Σάφα κρατάει ενέχυρο τα τέσσερα υποβρύχια και όμηρους τους απλήρωτους εδώ και πολύ καιρό εργαζόμενους των Ναυπηγείων. Αλλά και τα ίδια τα Ναυπηγεία τα κρατά ενέχυρο».

Υποστήριξε ότι πρόκειται για τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο, καθώς όπως είπε η σύμβαση του 2010 που έχει την σφραγίδα των κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, αποτελεί κατά τον κ. Τσίπρα μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική σύμβαση που έχει την σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου.»Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό, εξοπλιστικό σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η σύμβαση του 2010, που έχει την σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει την σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ελληνικό δημόσιο οφείλει άμεσα να καταγγείλει την σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση από τους τωρινούς ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. «Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει άμεσα να καταγγείλει την σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την ABU DHABI MAR του κ. Σάφα. Ταυτόχρονα οφείλει να ανακτήσει το δημόσιο έλεγχο των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά προκειμένου να αποπερατωθούν άμεσα τα υποβρύχια, να ναυπηγηθούν, να δοθούν προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι τα Ναυπηγεία αυτά, με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που έχουν, μπορούν να είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα. Βεβαίως ταυτόχρονα οφείλουμε να κάνουμε κι όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις νομικής υποστήριξης, προεργασίας αλλά και διεκδίκησης στην Ε.Ε. προκειμένου να ανακληθούν οι περιορισμοί που αφορούν στην κρατική ενίσχυση των Ναυπηγείων», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε μια περίοδο φτώχειας, λεηλασίας, αποεπένδυσης, ύφεσης που περνάει η χώρα μας είναι έγκλημα να δίνουμε δισεκατομμύρια στους απατεώνες ψευτοεπενδυτές και να αφήνουμε να ρημάζουν τα ελληνικά Ναυπηγεία. Η Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία μπορεί και πρέπει να γίνει μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της πατρίδας μας, Και οι εργαζόμενοι εδώ δεν μπορεί να πετιούνται στο δρόμο, διότι έχουν τεράστια εμπειρία, τεράστια γνώση και πρέπει να αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα της επανεκκίνησης των Ναυπηγείων», πρόσθεσε.

«Τέλος», προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας, «ας το γνωρίζουν καλά οι μνημονιακές κυβερνήσεις, πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και συνολικά όμως με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία».