Κοινωνία

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών

Επίθεση στο κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών, επί της οδού, Ακαδημίας 1, πραγατοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, στις 18:30, περίπου δέκα άτομα πέταξαν κουτιά με μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου του υπουργείου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Ακολούθησε και μακροσκελής ανάρτηση για την ενέργεια αυτή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία τα μέλη της αναρχικής ομάδας αναφέρουν πως αφορμή της πράξης τους είναι η καταπίεση των Ισραηλινών στους Παλαιστίνιους κατοίκους ενός μικρού βεδουίνικου οικισμού έξω απο την Ιερουσαλήμ.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα

Την απερίφραστη καταδίκη τους για τη σημερινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ εκφράζουν πηγές του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Related posts

ΕΟΔΥ: 15.848 rapid test – 2.521 θετικά την Πέμπτη 4/8

Peristeri News

Πυρκαγιά κοντά στα διόδια της Ελευσίνας

Peristeri News

Περιστέρι: Έτοιμος να παραδοθεί ο 21χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της Νικολέτας

Peristeri News

Leave a Comment