PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίθεση στην Ιερουσαλήμ: 42 συλλήψεις


Σε 42 συλλήψεις μετά τη φονική επίθεση που διαπράχθηκε χθες από Παλαιστίνιο ένοπλο κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προχώρησε η ισραηλινή αστυνομία, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη», γνωστοποίησε συγκεκριμένα η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα».

Χθες το βράδυ, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών. Η επίθεση, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατικό συμβάν», εγείρει φόβους για κλιμάκωση της βίας, έπειτα από πολλούς μήνες έντασης στη Δυτική Όχθη που κορυφώθηκε με την επιδρομή την Πέμπτη στην Τζενίν, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαιώνοντάς τον για την υποστήριξη των ΗΠΑ μετά την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «επίθεση κατά του πολιτισμένου κόσμου».

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, η οποία έγινε έπειτα από αυτήν τη «φρικτή τρομοκρατική επίθεση», όπως την χαρακτήρισε, που προκάλεσε χθες τον θάνατο 7 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10, ο Μπάιντεν υπενθύμισε «την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ» και προσέφερε όλα τα «κατάλληλα μέσα υποστήριξης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment