PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ


Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σήμερα, σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Στόχος της επίθεσης ήταν κατά πάσα πιθανότητα, στρατιώτες του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν, δια του εκπροσώπου τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση μέσω Twitter.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, ένας καμικάζι που περπατούσε σε δρόμο κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ κατευθύνθηκε σε ένα λευκό ημιφορτηγό. Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος προκαλώντας θύματα και υλικές ζημιές. Το ημιφορτηγό καταστράφηκε επίσης και από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια των γύρω καταστημάτων.

H σημερινή επίθεση σημειώνεται την επομένη της επίσκεψης στην Καμπούλ του Ραχίλ Σαρίφ, αρχηγός του γενικού επιτελείου του πακιστανικού στρατού, του οποίου η χώρα θεωρείται στο Αφγανιστάν “προστάτης” των Αφγανών Ταλιμπάν.

Ο στρατηγός Σαρίφ και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι συμφώνησαν σε μια τετραμερή συνάντηση τον Ιανουάριο με την Κίνα και τις ΗΠΑ για να καταρτίσουν έναν οδικό χάρτη για την αναβίωση των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, που έχουν διακοπεί από το περασμένο καλοκαίρι και την ανακοίνωση του θανάτου του μουλά Ομάρ, αρχηγού του εξτρεμιστικού κινήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment