PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Επιτείνεται το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας»


Δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Κλίμα ανασφάλειας σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας δημιουργεί η εκκρεμότητα, η ασάφεια και η αναμονή γύρω από το θέμα της διάγνωσης – οριστικά και αμετάκλητα – του ποσού που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Όσο υπάρχει καθυστέρηση», είπε σε δηλώσεις του στην Πάφο «τόσο θα επιτείνεται αυτό το κλίμα της ανησυχίας και της ανασφάλειας σε ό,τι αφορά τις προοπτικές επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας».

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι για αυτό είναι απολύτως αναγκαίο να τερματιστεί αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας, να υπάρξει οριστική διάγνωση του ποσού που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να είναι και σαφές το χρονοδιάγραμμα συνομολόγησης της δανειακής σύμβασης.

Πρόσθεσε ακόμη πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναβλητικότητας και ότι πρέπει, εδώ και τώρα, να υπάρξει ξεκαθάρισμα, διασαφήνιση του τοπίου για να δημιουργηθούν οι ελπίδες για την ανάκαμψη της οικονομίας και για τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα φέρουν επενδύσεις δηλαδή ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment