PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επιστροφές και διαγραφές προσαυξήσεων από την εφορία


Το δικαίωμα να διεκδικήσουν πίσω χρήματα από την εφορία ή να διαγράψουν προσαυξήσεις που τους έχουν ήδη επιβληθεί αναγνωρίζει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Το δικαίωμα να διεκδικήσουν πίσω χρήματα από την εφορία ή να διαγράψουν προσαυξήσεις που τους έχουν ήδη επιβληθεί αναγνωρίζει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η υπόθεση αφορά στις περιπτώσεις υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που υποβλήθηκαν στις 30/04/2014. Είναι η ημέρα που δημιουργήθηκε πρόβλημα στις υπηρεσίες του Taxis με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση.

Τώρα, με την απόφαση προκύπτει ότι απαλλάσσονται από τόκους εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α., που υποβλήθηκαν στις 30.4.2014 μέσω της υπηρεσίας TAXISnet, δεδομένου ότι, αφενός οι υποκείμενοι στο φόρο, με την έκδοση του κωδικού «ταυτότητα οφειλής» ενημερώθηκαν λανθασμένα ότι η προθεσμία καταβολής λήγει στις 30.5.2014 και αφετέρου δημιουργήθηκε σύγχυση με την παράταση που δόθηκε στις 30.4.2014 με την ΑΥΟ ΠΟΛ 1127/2014.

Επίσης αναφέρεται ότι:

1. Η εκπρόθεσμη καταβολή του φόρου των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α., που υποβλήθηκαν στις 30.4.2014 μέσω της υπηρεσίας TAXISnet με ίδια καταληκτική ημερομηνία καταβολής, απαλλάσσεται από τόκους εφόσον το οφειλόμενο ποσό καταβληθεί έως τις 30.5.2014.

2. Η Φορολογική Διοίκηση χορηγεί αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας στους υποκείμενους στο φόρο.

3. Τόκοι που τυχόν έχουν εισπραχθεί από τη Φορολογική Διοίκηση και δεν αφορούν εισπράξεις μέσω Τραπεζών και ΕΛΤΑ που θα τακτοποιηθούν κεντρικά, επιστρέφονται κατόπιν αίτησης του φορολογούμενου ως αχρεωστήτως καταβληθέντες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment