PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επιστολή διαμαρτυρίας του Στ. Κοντονή στην UEFA


Το προκληκτικό πανό των Αλβανών οπαδών στο ματς με τη Σλοβακία προκάλεσε την οργή της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά την αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών, ήρθε και η διαμαρτυρία από πλευράς του υφυπουργείου αθλητισμού, με τον Σταύρο Κοντονή να αποστέλνει επιστολή στην UEFA (κοινοποιήθηκε επίσης σε FIFA και ΕΠΟ) για το πανό που ανήρτησαν οπαδοί της Αλβανίας στη διάρκεια του αγώνα με την Ελβετία.

Ο κυβερνητικός παράγοντας αφού χαρακτηρίζει απαράδεκτο το περιεχόμενο, ζητά παράλληλα την τιμωρία των Αλβανών αλλά και την λήψη μέτρων για να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιες ενέργειες.

Αναλυτικά η επιστολή του Σταύρου Κοντονή:

«Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment