PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επιστολή Αναστασιάδη προς Ερντογάν για το Κυπριακό



Επιστολή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει ο Κύπριος πρόεδρος σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ζητώντας τη συνεργασία της Τουρκίας για να προχωρήσει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Επιστολή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ζητώντας τη συνεργασία της Τουρκίας για να προχωρήσει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την επιστολή θα μεταφέρει στον νέο πρόεδρο της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Κύπριος πρόεδρος δεν ζητά συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, αλλά εκείνο που υποδεικνύει στην επιστολή του είναι να αποδείξει την ειλικρίνεια των δηλώσεών του για βούληση επίλυσης του Κυπριακού. Η Λευκωσία διά της παρέμβασης αυτής τονίζει την ανάγκη εποικοδομητικής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας και ενεργότερης εμπλοκής στις συζητήσεις του Κυπριακού.

Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αναμένουν γραπτή απάντηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναμένεται, ωστόσο, ότι ο Ερντογάν θα δώσει απάντηση στην επιστολή Αναστασιάδη εμμέσως, δηλαδή, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του στη διάρκεια της επίσκεψής του στα κατεχόμενα, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν πως το γεγονός ότι η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν τη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου, σαφώς και δημιουργεί κάποιες περιπλοκές: Πρώτον, η επίσκεψη είναι παράνομη και αποτελεί ένα ακόμη βήμα εδραίωσης των κατοχικών δεδομένων στο νησί και δεύτερον, εάν ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας προβεί στις γνωστές τοποθετήσεις του επί του Κυπριακού, σαφώς και θα επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment