PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επισπεύδονται οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ


Την ανάγκη εντοπισμού περισσότερων αποθεμάτων υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία του χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο νησί, υπογράμμισε ο Κύπριος υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης.

Την ανάγκη εντοπισμού περισσότερων αποθεμάτων υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία του χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο νησί, υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Γι’ αυτό το σκοπό αναμένεται να επισπευσθούν οι ερευνητικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εντός του καλοκαιριού, σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης στο περιθώριο συνεδρίου για τις ΑΠΕ, στην Πάφο.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις για καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδιασμών για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, είπε ότι «εάν σήμερα είχαμε αρκετό φυσικό αέριο θα ήμασταν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε θέσει αρχικά και πριν από αρκετούς μήνες» όσον αφορά τη δημιουργία χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, «αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι να βρούμε περισσότερο φυσικό αέριο και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε να επισπεύσουμε τις ερευνητικές γεωτρήσεις των άλλων εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment