PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας στο Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η Ελπίδα»


Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Σπύρος Τζόκας, με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, τους συλλόγους, τα ιδρύματα, τα δίκτυα ενημέρωσης και όσους συλλογικούς φορείς δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επισκέφτηκε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Αττικής “Η Ελπίδα” και συγκεκριμένα το Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας στο Χαϊδάρι.

Στόχος του κέντρου είναι η παροχή εκπαιδευτικής-θεραπευτικής υποστήριξης, η ένταξη των Α.με.Α στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς και η στήριξη των οικογενειών και των παιδιών τους. Επίσης ο σύλλογος στηρίζει την αυτόνομη διαβίωση άπορων Α.με.Α εκτός του προγράμματος, και τους παρέχει ψυχολογική, οικονομική και υλική υποστήριξη (παροχή τροφίμων και ρουχισμού).

Tzokas_elpida-2

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου από κλιμάκιο εργαζόμενων και συνομίλησε με τα παιδιά κατά την ώρα της ενασχόλησής τους με τις δραστηριότητες του κέντρου.

Η πρόεδρος του κέντρου Αικατερίνη Κατσανάκη ανέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο σε σχέση με τη χρηματοδότηση. Επίσης ανέφερε το πρόβλημα της συντήρησης του κτιρίου που καθίσταται δύσκολη λόγω έλλειψης χρημάτων και συνιδιοκτησίας με άλλον φορέα.

Tzokas_Katsanaki

Ο κ. Τζόκας τόνισε πως είναι δεδομένη η στήριξή του, στη προσπάθεια του κέντρου για την εκπαίδευση και στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς είναι βασική για την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η επικοινωνία με το Σύλλογο θα συνεχίσει να είναι συχνή αφού η ενίσχυση των δομών στήριξης ατόμων Α.με.Α αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Η πρόεδρος κ. Κατσανάκη και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα για την ευγενική μέριμνα, υποστήριξη και ηθική συμπαράσταση που προσφέρει και αποδεικνύεται έμπρακτα σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment