PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίσκεψη των Fentagin σε δομές διαχείρισης Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος


Δυο κέντρα διαχείρισης Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος επισκέφθηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί, Fentagin, στις 2 Απριλίου που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Οι οργανωμένοι οπαδοί βρέθηκαν στα κέντρα “Στην Αυλή του κόσμου” και “Ηλίανθος” που βρίσκονται στο Περιστέρι μαθαίνοντας για τις δράσεις των δομών στην πόλη μας.

Οι Fentagin πέρα από την εθιμοτυπική επίσκεψη ετοίμασαν 100 διαφορετικά πακέτα, τα οποία περιείχαν από 3 σοκολατένια προϊόντα και πρόσφεραν έτσι ένα διαφορετικό δώρο στα παιδιά των συλλόγων.

Αναλυτική η ανακοίνωση τους:

Το Fentagin club βρέθηκε στην ευχάριστη θέση, να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους που κάθε μέρα στέκονται με αξιοπρέπεια και δύναμη δίπλα στα άτομα που χαρακτηρίζονται από αυτισμό.
Η αντιπροσωπία του συνδέσμου συναντήθηκε κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Χάρη Τορτορέλη, στα γραφεία των συλλόγων “Αυλή του Κόσμου” και “Ηλίανθoς” τα οποία είναι δίπλα-δίπλα και βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου.
Αφού μας καλωσόρισαν σε ένα πολύ “ζεστό” και ευγενικό κλίμα, ο Βάιος, η Κωνσταντίνα και η Κική, μας ενημέρωσαν για την ιστορία των κέντρων, το αντικείμενο των δράσεων τους, καθώς και τα σημεία της πόλης στα οποία λαμβάνουν χώρα οι εκτός-κέντρου δραστηριότητες.
Οι δύο δομές οι οποίες εδρεύουν στο Περιστέρι, εστιάζουν την παρέμβασή τους αποκλειστικά πάνω στο φάσμα του αυτισμού για άτομα τα οποία ανήκουν στις μικρές αλλά και μεγάλες ηλικίες. Τα άτομα στα οποία γίνεται καθημερινά παρέμβαση είναι περίπου 80.
Έτσι λοιπόν ως club με γρήγορα αντανακλαστικά και πάντα υπό συνεννόηση με τους αρμόδιους των κέντρων φτιάξαμε 100 διαφορετικά πακέτα τα οποία περιείχαν από 3 σοκολατένια προϊόντα. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να δώσουμε μια διαφορετική και ευχάριστη νότα σε αυτά τα παιδιά σήμερα.
Ποιος όμως θα μπορούσε να φανταστεί πως τα τελευταία δέκα χρόνια τα παιδιά του κέντρου βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο κλειστό του Γ.Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στα πλαίσια της θεραπευτικής τους διαδικασίας..??
Είναι απορίας άξιο, πως κανείς όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει κάνει καμία δημόσια αναφορά για την ύπαρξη τους στο κλειστό γυμναστήριο.
Το θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο προς πάσα κατεύθυνση, πως κάτι τέτοιο το μάθαμε σήμερα το πρωί από τους ίδιους, γεγονός που μας έφερε σε αμήχανη και ντροπιαστική θέση. Όπως και να έχει, εφόσον από σήμερα υπάρχει η γνώση, από εδώ και πέρα είναι στα χέρια μας να περάσουμε και στην πράξη, τουλάχιστον όλοι όσοι πλαισιώνουμε την οικογένεια του Γ. Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Υγ1. Ευχαριστούμε τις 2 δομές, για την άρτια επικοινωνία αλλά και όμορφη συνεργασία .Όπως δεσμευτήκαμε εκατέρωθεν, στο μέλλον θα ξανά διασταυρωθούν οι δρόμοι μας. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τις 2 δομές https://kpechios.gr/

Υγ2. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το club, στην Μαρία και την Σοφία για την πολύτιμη βοήθεια τους στο πακετάρισμα των δώρων.
FENTAGIN CLUB 1980

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment