Δημοτικά

Επίσκεψη μαθητών του 21ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Περιστερίου (pics)

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης υποδέχτηκε και συνομίλησε με μαθητές της Γ1 τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Μελέτης Περιβάλλοντος

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Περιστερίου και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2021, με τον κ. Παχατουρίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Θεοδωράκο να υποδέχονται τους μαθητές στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της πόλης, συνομιλώντας μαζί τους και απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

Οι μαθητές ρώτησαν το Δήμαρχο για τον τρόπο που έγινε Δήμαρχος, για το πόσα χρόνια είναι στο αιρετό αξίωμα, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του, και ποιοι τον βοηθούν στο έργο του, ποιες δράσεις γίνονται στην πόλη για την ανακύκλωση, για το πράσινο και για τον πολιτισμό.

Για τις αξιόλογες εκπαιδευτικές δράσεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την Διευθύντρια του σχολείου Δήμητρα Μόσχου.

Ακόμη ρώτησαν τον Αντιδήμαρχο για τα σχολεία, για τα σχολεία των παιδιών με ιδιαιτερότητες και για το σχολείο που θα ήθελαν. Ο κ. Θεοδωράκος απάντησε στους μικρούς μαθητές και τους ανακοίνωσε ότι γίνεται ένα νέο σχολείο στην πόλη για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, το οποίο ίσως θα λειτουργήσει από το επόμενο σχολικό έτος.

Οι μαθητές άκουσαν προσεκτικά τις απαντήσεις του Δημάρχου  και του Αντιδημάρχου και δώρισαν ένα μεγάλο ομαδικό ζωγραφικό τους έργο για να θυμίζει στον κ. Παχατουρίδη την συνάντησή τους. Ο Δήμαρχος έδωσε αναμνηστικά στα παιδιά και τα ευχαρίστησε για την όμορφη παρουσία τους στο Δημαρχείο και τον δημιουργικό χρόνο που πέρασε μαζί τους.

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας ξενάγησε τα παιδιά στις υπηρεσίες του Δήμου. Οι μαθητές έφτιαξαν έγγραφο με τα αιτήματά τους προς τον Δήμο για τη βελτίωση του σχολείου τους, το υπέγραψαν, το πρωτοκόλλησαν και ενημερώθηκαν για την πορεία του αιτήματός τους.

Μετά γνώρισαν την Ληξίαρχο του Δήμου, τις υπηρεσίες του Δημοτολογίου και τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την αίθουσα συσκέψεων και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Δημοτικό Σύμβουλο Μιχάλη Κακλαμάνο, τον Αντιδήμαρχο κ. Τσίνα και ενημερώθηκαν για το έργο τους καθώς και για το έργο των άλλων υπηρεσιών που σκοπό έχουν το καλό των πολιτών του Περιστερίου.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου και τα τμήματά της: την παιδική Βιβλιοθήκη, την κεντρική βιβλιοθήκη, τη μουσική βιβλιοθήκη «Νανά Μούσχουρη», τη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και το σχολικό αρχείο.

Η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Λιλή Καρκούλια, η γραμματειακή υπεύθυνη Λίλιαν Βλάχου  και ο βιβλιοθηκονόμος Γιώργος Ζούλιας συνομίλησαν με τους μαθητές, τους εξήγησαν την αξία των βιβλίων και της βιβλιοθήκης, τους ενημέρωσαν για την ταξινόμηση  των βιβλίων και τον δανεισμό τους, για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης και τους προέτρεψαν να ασχολούνται με τα βιβλία και να διαβάζουν.

Οι μαθητές της Γ1 Τάξης ευχαρίστησαν τους συντελεστές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου για την φιλοξενία.

Related posts

Περιστέρι: Ημερίδες του Δήμου στα σχολεία για τους κινδύνους του διαδικτύου

Peristeri News

Ποιος σπουδαίος τραγουδιστής έρχεται στο Περιστέρι στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Peristeri News

Ριζική ανανέωση στο Θέατρο «Πολιτών» του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment