PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη


Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη.

Συγκεκριμένα, μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, με τον οποίο θα πραγματοποιήσει κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν του κ. Τσίπρα και κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών.

Στις 16:00 ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Γ. Χέρτσογκ, και κατόπιν θα συναντηθεί με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος. Στις 18:00 θα έχει συνάντηση με ΜΚΟ και στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ.Στάινιτζ.

Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργοί, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούντ Αμπάς και του πρωθυπουργού Ρ. Χαμνταλάχ. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας ακολούθως θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ όπου στις 16:15 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment