PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίσημο: Τι θα ισχύσει από αύριο στην Αττική


Αποκλειστικά click away και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής λαμβάνονται από αύριο 6 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα παρακάτω μέτρα:

– Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

– Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

-Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Τα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, θα ισχύσουν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Β. Παπαευαγγέλου: Ο μέσος όρος θετικότητας είναι πλέον στο 2,3

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει επιβαρυνθεί σαφώς αυτήν την εβδομάδα, βάσει και της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ αλλά και των δηλώσεων της Βάνας Παπαευαγγέλου, καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά τη σημερινή ενημέρωση. Συγκεκριμένα η κ. Παπαευαγγέλου ενημέρωσε πως έγιναν 46.000 τεστ, αλλά πλέον ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε στα 892. Ο μέσος όρος θετικότητας είναι πλέον στο 2,3.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως τα μέτρα δεν τηρούνται και πως «για τη διασπορά ευθύνονται και οι κρυφές συγκεντρώσεις». Αναγνώρισε την κούραση της κοινωνίας από τους συνεχείς περιορισμούς και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή των μέτρων, προσθέτοντας πως σε 8 εβδομάδες υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

«Ο καθένας να θυμηθεί τη φούσκα του και να αποκλείσει την έκθεσή του σε άλλα άτομα», συνέστησε.

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα το Σαββατοκύριακο, κυρίως αναφορικά με το λιανεμπόριο.

Γκ. Μαγιορκίνης: Αισθητή αύξηση των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής, παραθέτοντας τα στοιχεία έκανε λόγο για αισθητή αύξηση των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσαλονίκη. Επέμεινε και ο ίδιος στην αύξηση της μετάδοσης εντός των σπιτιών, κάνοντας έκκληση για περιορισμό των επαφών σε «κοινωνικές φούσκες» ώστε να περιορίζεται η διασπορά του ιού εντός διαφορετικών νοικοκυριών.

Ο κ. Μαγιορκίνης, επεσήμανε τον προβληματισμό των ειδικών αναφορικά με τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, ειδικά σε μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα. Προειδοποίησε πάντως πως έπονται «δύσκολοι μήνες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment