Κοινωνία

Επίσημη πρώτη για το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι (video)

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε επίσημα η λειτουργεία του mega εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι με τους πρώτους πολίτες να έχουν εμβολιαστεί κανονικά.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχτούν τους πολίτες ενόψει του σχεδίου «Ελευθερία» που εκτυλίσσεται στη χώρα μας.

Στην κάμερα της ΕΡΤ για την επίσημη πρώτη του εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι μίλησε ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Περιστερίου, Γιώργος Μπεκιάρης.

Από σήμερα ενεργοποιήθηκαν 24 σταθμοί εμβολιασμού στο Περιστέρι με δυνατότητα εκτέλεσης εμβολίων από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Στην παρούσα δε φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 14 λεπτά.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Η δυναμικότητα σε εμβολιασμούς για το μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 1.200 τη μέρα και 30.000 το μήνα.

Σε πλήρη ανάπτυξη αντιστοιχούν σε 139.776 εμβολιασμούς το μήνα ενώ το προσωπικό του κέντρου αποτελείται από 72 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «Covid-19 Vaccination».

Related posts

ΕΟΦ: Ανάκληση αντηλιακού λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών

Peristeri News

Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε σε δωμάτιο σπιτιού

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (25/5)

Peristeri News

Leave a Comment