PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Επίσημη ενημέρωση για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Ζήτησε ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης

«Σταθερές αρχές μας η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, η διασφάλιση των ποιοτικών κριτηρίων που ο Νόμος ορίζει και οι μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών της πόλης».

Με επιστολή του στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, με ημερομηνία 3-2-2011, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης ζητά επίσημη ενημέρωση για τις συζητούμενες συγχωνεύσεις σχολείων και ειδικότερα για το αν έχει γίνει οποιαδήποτε σκέψη που αφορά τα σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος τονίζει στην επιστολή του ότι ο Δήμος, αφού ενημερωθεί επίσημα, θα διατυπώσει τις προτάσεις του με σταθερές αρχές την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, τη διασφάλιση των ποιοτικών κριτηρίων που ο Νόμος ορίζει και τη διασφάλιση των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών της πόλης.

Το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντή, Από δημοσιεύματα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μεταβολές στο σχεδιασμό λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν ανησυχία στην τοπική κοινωνία της πόλης μας και φόβους για ενδεχόμενη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της σύμπτυξης των σχολικών μονάδων.

Στις 2-2-2011, η Υφυπουργός κα. Χριστοφιλοπούλου, μέσω δελτίου τύπου επιβεβαίωσε ότι τη φετινή χρονιά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από το Υπουργείο στις συνενώσεις σχολείων.

Τόνισε όμως ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων με βλαπτική μεταβολή για τους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία. Για αυτό κάθε περίπτωση εξετάζεται μεμονωμένα.

Η γνώμη των Δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών βαρύνει ιδιαίτερα».

Απευθύνομαι λοιπόν σε σας για να σας ζητήσω κάθε διαθέσιμη επίσημη ενημέρωση γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε ως Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού να λάβουμε γνώση κάθε σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου αλλά και γενικότερα κάθε πρότασης που αναφέρεται στο Δήμο μας, μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία για το σχολικό και μαθητικό δυναμικό της πόλης μας.

Πρόθεση μας είναι να διατυπώσουμε θεσμικά τις προτάσεις μας, μέσω και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, με σταθερές αρχές την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, την διασφάλιση των ποιοτικών κριτηρίων που και ο Νόμος ορίζει και τη διασφάλιση των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών της πόλης μας.

Ως Δήμος οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας και να επισημάνουμε στο Υπουργείο τις τοπικές ιδιαιτερότητες της πόλης.

Το επίμηκες σχήμα της, τον κατακερματισμό της από τις σιδηροδρομικές γραμμές και μεγάλους οδικούς άξονες.

Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι ο Δήμος είναι μια αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά περιοχή, ιδιαίτερα στην πόλη του Καματερού, όπου οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές υποδομές ήδη δεν μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μας, να συμμετέχουμε ενεργά στο σχετικό διάλογο που θα ξεκινήσει σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, και να παρέμβουμε όπου και όπως κριθεί αναγκαίο.

Πιστεύω ειλικρινά ότι με τη στενή συνεργασία και αλληλοενημέρωση θα κατορθώσουμε να διασφαλιστεί χωρίς προβλήματα το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με κριτήρια ποιοτικά και εκπαιδευτικά και παράλληλα να αποφύγουμε κάθε διαταραχή του οικογενειακού προγραμματισμού των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment