PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επικυρώθηκε η παράταση κράτησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών


Επικυρώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας η απόφαση του Διευθυντή Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ  Κωνσταντίνου Λουζιώτη, με την οποία διατάχθηκε η κράτηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών για τρεις μήνες.

Στην απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών επισημαίνεται ότι «δεν δύναται να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα», καθώς εκτιμάται ότι η «η συμπεριφορά τους αποτελεί πραγματική ενεστώσα και αρκούντως σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».

Έτσι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι είχαν φτάσει στη χώρα μας με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα παραμείνουν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Το σκεπτικό της απόφασης

Η πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η ατομική συμπεριφορά των οκτώ συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας» και επικαλείται νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία:

«Η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την ύπαρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους μέλους. Κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment