PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επικίνδυνοι κακοποιοί χτύπησαν την κατοικία του Γιώργου Δώνη



Είχαν απλώσει ένα πέπλο τρόμου πάνω από τα βόρεια προάστια.

Είχαν απλώσει ένα πέπλο τρόμου πάνω από τα βόρεια προάστια. Μπούκαραν σε πολυτελείς κατοικίες, κρατούσαν όμηρους τα θύματά τους και έφευγαν μόνον όταν ήταν ικανοποιημένοι από τη λεία τους.

Οι επικίνδυνοι κακοποιοί που έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών μετά την εισβολή τους στο σπίτι του Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά, αποτελούσαν ένα άγριο δίδυμο το οποίο μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή εφοπλιστών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της κοσμικής Αθήνας.

Δεν δίσταζαν μπροστά σε τίποτε και δεν έδειχναν το παραμικρό έλεος. Στόχος τους ήταν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα κοσμήματα και χρήματα. Τις ώρες αγωνίας που βίωσαν τα μέλη της οικογένειας του προπονητή του ΠΑΟΚ, έζησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και άλλοι επιφανείς κάτοικοι της Κηφισιάς και των γύρω περιοχών.

Τη «συμμορία με το μαχαίρι και το πιστόλι», όπως την αποκαλούσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αναλάβει την εξάρθρωσή της, αποτελούσαν δύο άτομα. Τα χτυπήματά τους ήταν επαγγελματικά, ενώ γνώριζαν τις κινήσεις των θυμάτων τους και πότε ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μπουν στα σπίτια τους. Το πιστόλι τύπου Τοκάρεφ ήταν πάντα οπλισμένο και εύκολα το έβαζαν στον κρόταφο του άτυχου πολίτη που θα έμπαινε στο στόχαστρό τους.

«ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ»

Μάλιστα, δεν είχαν ενδοιασμούς για το αν θα το χρησιμοποιήσουν ή όχι, κάτι που έδειξαν και το πρωί της Πέμπτης, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους καταδίωκαν στα στενά της Κηφισιάς. Ο 40χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Θεοτοκοπούλου, χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς άτομο που δεν το απασχολεί αν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, και από την πρώτη συμπλοκή μεε τους άνδρες των διωκτικών αρχών στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Οταν είδε τους ένστολους να βρίσκονται έξω από το σπίτι του Γιώργου Δώνη, σήκωσε το Τοκάρεφ και είπε στον αστυνομικό που σημάδευε: «Θα σε σκοτώσω». Ο κακοποιός πυροβόλησε, όμως ευτυχώς η σφαίρα τραυμάτισε τον αστυφύλακα στο πόδι. Οσο για τον 25χρονο συνεργό του, επίσης Αλβανό, αυτός πάντοτε είχε μαζί του ένα μεγάλο μαχαίρι.

Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν τους δύο σκληρούς κακοποιούς να βρίσκονται πίσω από δεκαπέντε ληστείες στην Κηφισιά και στις γύρω περιοχές, που έγιναν τις τελευταίες εξήντα μέρες.

Αυτό το νούμερο, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, θα ανεβεί κατά πολύ τις επόμενες ημέρες. Και αυτό γιατί εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις ληστειών, για τις οποίες ακόμη προσπαθούν να συγκεντρώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ ώστε να είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα ποια συμμορία τις έχει διαπράξει.

Πάντως, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι οι συγκεκριμένο κακοποιοί ήταν αυτοί που είχαν ξαναμπεί στο σπίτι του Γιώργου Δώνη τα περασμένα Χριστούγεννα και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους κοσμήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το αυτοκίνητο του προπονητή.

Ο γιος εφοπλιστή, ο γνωστός ποινικολόγος και η μητέρα τραπεζίτη

Οι αδίστακτοι ληστές δεν περίμεναν τη νύχτα για να τρυπώσουν στα σπίτια των θυμάτων τους. Πολλές από τις ληστείες τους πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Ολες ήταν καλά σχεδιασμένες, ενώ ήξεραν ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών που είχαν βάλει στο μάτι. Κανένας από όσους άτυχους πολίτες ήρθαν τετ α τετ μαζί τους δεν ήταν φτωχός, ενώ παρακολουθούσαν τον στόχο τους αρκετές ημέρες πριν πραγματοποιήσουν την «καταδρομική» επιχείρησή τους.

Στις 23 Ιουνίου έστησαν καρτέρι στην οικιακή βοηθό έξω από το σπίτι γόνου γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας. Οι δυο κακοποιοί είχαν παρακολουθήσει την κατοικία του εφοπλιστή και είχαν μάθει τις ώρες που πηγαίνει η οικιακή βοηθός στη βίλα, στο Κεφαλάρι. Με την απειλή του μαχαιριού και του πιστολιού, οι δράστες υποχρέωσαν την έντρομη γυναίκα να ανοίξει την πόρτα και να τους… ξεναγήσει στους χώρους της πολυτελούς μονοκατοικίας.

Λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι έφτασε και ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Του κόλλησαν το περίστροφο στον κρόταφο και έφυγαν από το Κεφαλάρι με το πολυτελή όχημα του 40χρονου εφοπλιστή, αφού πρώτα τον ανάγκασαν να τους παραδώσει κοσμήματα και χρήματα.

ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟΥΡΟ

Περίπου την ίδια πρακτική είχαν ακολουθήσει και στο σπίτι γνωστού ποινικολόγου, στην περιοχή της Πεντέλης. Περίμεναν μέρα μεσημέρι κρυμμένοι στον κήπο του σπιτιού να επιστρέψουν από τα ψώνια ο κηπουρός και η οικιακή βοηθός, τους οποίους υποχρέωσαν με την απειλή των όπλων τους να ανοίξουν το σπίτι, όπου τελικά «αλώνιζαν» για ώρες ανενόχλητοι, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.

Πέντε ημέρες πριν από τη σύλληψή τους, οι δυο κακοποιοί από την Αλβανία εισέβαλαν σε δύο σπίτια στον ίδιο δρόμο της Κηφισιάς μέσα σε διάστημα τριών ωρών. Στις 10.00 το πρωί μπήκαν στην κατοικία ενός νεαρού ζευγαριού, που είχε και το νεογέννητο μωρό του, και άρπαξαν όλα τα κοσμήματα που βρήκαν καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια μπούκαραν σε άλλη μία πολυτελή μονοκατοικία, σε απόσταση 100 μέτρων, στην οποία μόλις είχαν μετακομίσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες. Πρόκειται για τη μητέρα και τη θεία γνωστού τραπεζίτη. Οι άτυχες γυναίκες βρέθηκαν όμηροι στα χέρια των δύο επικίνδυνων ληστών πριν προλάβουν να ξεπακετάρουν τα πράγματά τους…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα

Peristeri News

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Peristeri News

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment