PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επικίνδυνα τα ταξίδια στην Τουρκία για Γερμανούς βουλευτές


Προειδοποίηση προς τους Γερμανούς βουλευτές με τουρκική καταγωγή απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, συστήνοντάς τους να αποφύγουν να ταξιδέψουν προς την Τουρκία, καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel».

Το πρόσφατο ψήφισμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίσθηκε ως γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων από οθωμανικές δυνάμεις το 1915, στάθηκε αφορμή να οξυνθούν οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εξαπολύσει φραστικά πυρά εναντίον των 11 βουλευτών τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της απόφασης. Ο ηγέτες του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων, Τζεμ Εζντεμίρ έχει λάβει απειλές κατά της ζωής του.

Σύμφωνα με το «Spiegel», το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των Γερμανών βουλευτών. Ορισμένοι βουλευτές με τουρκικές «ρίζες» φέρεται να έχουν ακυρώσει επιχειρηματικά ταξίδια στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment