Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίδομα εργασίας: Άνοιξε η πλατφόρμα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων από τους επιδοτούμενους ανέργους για το «επίδομα εργασίας», τη νέα παροχή για τους επιδοτούμενους ανέργους που ξεκινούν να εργάζονται.

Το νέο επίδομα εργασίας θεσμοθετήθηκε μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά» ως κίνητρο και επιβράβευση για τη γρήγορη επανένταξη στην αγορά εργασίας. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι που προσλήφθηκαν από τις 29.12.2022 και μετά, κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους θα εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματός τους για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησής τους.

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας ή βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων και προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους σε μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης, σε εργοδότη στον οποίο δεν είχαν απασχοληθεί τα δύο τελευταία έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.

Το επίδομα εργασίας δεν μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά εντός της ίδιας τριετίας.

Για την καταβολή της παροχής, οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet και υποβάλλουν μια απλή δήλωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα. Η καταβολή του επιδόματος ξεκινά μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της ΔΥΠΑ για τη πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησής του.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment