PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Έπεσε» η κυβέρνηση της Μάλτας


Στο δρόμο για πρόωρες εκλογές έχει μπει η Μάλτα από τη στιγμή που η κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Λόρενς Γκόνζι, έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Στο δρόμο για πρόωρες εκλογές έχει μπει η Μάλτα από τη στιγμή που η κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Λόρενς Γκόνζι, έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο Γκόνζι είναι πρωθυπουργός από το 2004.

Η κυβέρνηση για μόλις μία ψήφο δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία στην κρίσιμη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2013. Ένας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ο Φράνκο ντε Μπόνο, ψήφισε κατά του σχεδίου του προϋπολογισμού και συντάχθηκε με την αντιπολίτευση, κίνηση η οποία στάθηκε ικανή να ανατρέψει ουσιαστικά την κυβέρνηση. Ο ίδιος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στα μέτρα της κυβέρνησης.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον πρόεδρο, Τζορτζ Αμπέλα, ο οποίος αναμένεται να διαλύσει τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των νέων εκλογών που πιθανολογείται ότι θα τοποθετηθούν χρονικά τον Μάρτιο. Ο Γκόνζι, επικεφαλής του Εθνικιστικού Κόμματος (ΡΝ) ανέλαβε το 2004 την πρωθυπουργία, αντικαθιστώντας τον Έντουαρτ Φένετς Αντάμι. Το 2009 το κόμμα του υπερίσχυσε στις εκλογές, όμως με την ίδια οριακή διαφορά της μίας έδρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία

Peristeri News

Leave a Comment