PeristeriNews.gr
Απόψεις

Επενδύοντας στο κοινωνικό και αλληλέγγυο επιχειρείν


Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Αττικής, Κώστα Διάκου,
στο
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Αττικής, Κώστα Διάκου,

στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ:

Επενδύοντας στο κοινωνικό και αλληλέγγυο επιχειρείν

Στις 9-11 Μαρτίου διεξήχθη στην Τεχνόπολη του Δ.Α το Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Κοινωνική Οικονομία, απασχόληση και κοινωνική ένταξη: Επενδύοντας στο κοινωνικό και αλληλέγγυο επιχειρείν».

Ο Κώστας Διάκος χαιρέτισε εκ μέρους της περιφερειακής κίνησης «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» και επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της κοινωνικής και οικονομικής ενσωμάτωσης και επαγγελματικής ένταξης των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τονίζοντας ότι ιστορικά ο ρόλος τους υπήρξε σημαντικός και όχι συμπληρωματικός στις κοινωνικές διεργασίες.

Διεργασίες που στο σημερινό σκηνικό της οικονομικής κρίσης καθίστανται αναγκαίες για το ξεπέρασμα των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων. Στην επιλογή μιας παράλληλης αναπτυσσόμενης, συμμετοχικής και αμεσοδημοκρατικής οικονομίας σε σχέση με την προβληματική σήμερα καθομολογούμενη κεντρική διαχείριση της οικονομίας, τέτοιες προσπάθειες έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην απομόνωση του ατόμου και τις συλλογικές επιδιώξεις της κοινωνίας.

Ο Κώστας Διάκος επεσήμανε ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από πλευράς της κίνησης ώστε να συσπειρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός φορέων υπέρ αυτής της μορφής οικονομίας που ενισχύει λογικές που παράγουν θέσεις εργασίας, διαμορφώνουν όρους κοινωνικής αλληλεγγύης, προστατεύουν το περιβάλλον και διασφαλίζουν τη δυνατότητα μιας άλλης ποιότητας ζωής».

Έκλεισε τονίζοντας ότι, «η επικείμενη κατάθεση σχετικού με την Κοινωνική Οικονομία νομοσχεδίου προς διαβούλευση από το Υπουργείο Εργασίας, έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο τις μακρόχρονες προσπάθειες του οικολογικού χώρου για την αναγκαιότητα αυτής της μορφής Οικονομίας, όσο και τις επίμονες αναφορές και δράσεις της περιφερειακής κίνησης «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» σχετικά με την ανάδειξη του κοινωνικού και αλληλέγγυου επιχειρείν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment