PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους


Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε άλλους, περισσότερους κλειστούς χώρους, ακόμα και στις εκκλησίες είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, ενώ είναι ελεγχόμενος ο αριθμός των κρουσμάτων που φθάνουν από το εξωτερικό, «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός.

Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας κι αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε πως τα κρούσματα είναι τις τελευταίες ημέρες αυξημένα στα αστικά κέντρα, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που, όπως υπογράμμισε, δείχνει πως «ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας».

Πάντως, παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Κι αυτό, όπως τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα της στρατηγικής μας», του ειδικού αλγόριθμου που βοηθά στις αποφάσεις για την κατανομή των στοχευμένων ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, που επιτρέπει αποτελεσματική παρακολούθηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

«Όλα αυτά δεν τα κάνουν άλλες χώρες», καθόλου ή στο σύνολό τους, είπε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε πως «είμαστε και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε μια ασφαλής χώρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Όπως είπε, στο διάστημα από 24 έως και 26 Ιουλίου, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την ΕΛΑΣ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργήθηκαν 2.816 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 198 παραβάσεις. Επιβλήθηκαν 220 πρόστιμα συνολικού ύψους 86.050 ευρώ και αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων συνολικά για 90 ημέρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment