PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο


Σκηνικό έντασης νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επεισόδια εξελίχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου άγνωστοι πετούσαν πέτρες και σίδερα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με χημικά. Στο σημείο η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη διάρκεια μαθητικού συλλαλητηρίου, όταν στην πλατεία Συντάγματος ομάδα αγνώστων, που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας, έριξε πέτρες, φωτοβολίδα και κροτίδα εναντίον αστυνομικών, που τους απώθησαν με χημικά. Οι ταραξίες προκάλεσαν και φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Άγνωστα άτομα συνεχίζουν να πετούν πέτρες, σίδερα και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν, κατά διαστήματα, χρήση χημικών.

Από νωρίς μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση.

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

Οι μαθητές έκαναν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους και, σύμφωνα με τους μαθητές, θα επιφέρει «διπλές πανελλαδικές εξετάσεις» και έξαρση των φροντιστηρίων και της παραπαιδείας.

Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για ελλείψεις στις υποδομές, αλλά και τα κενά στις θέσεις των καθηγητών.

Το συλαλλητήριο ολοκληρώθηκε τελικά χωρίς περαιτέρω απρόοπτα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment