PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επεισόδια στο Δουβλίνο με PEGIDA, αντιρατσιστές και αστυνομία


Αψιμαχίες ξέσπασαν το Σάββατο ανάμεσα σε μέλη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA, αντιδιαδηλωτές και αστυνομικούς στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, όπου μέλη του κινήματος «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» έκαναν πορεία, μετέδωσαν ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Το PEGIDA, το οποίο ιδρύθηκε στη Γερμανία, διοργάνωσε το Σάββατο διαδηλώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Μετά την πορεία στο Δουβλίνο, ανακοίνωσε τη δημιουργία ιρλανδικού παραρτήματός του.

Σύμφωνα με τη δημόσια ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTÉ, αντιδιαδηλωτές καταδίωξαν πρόσωπα που πίστευαν ότι ήταν μέλη του κινήματος αυτού. Ξέσπασαν επεισόδια όταν επενέβη η αστυνομία. Το RTÉ μετέδωσε ότι ένας εικονολήπτης του τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Το PEGIDA άρχισε να πραγματοποιεί διαδηλώσεις στη Δρέσδη τον Οκτώβριο του 2014. Αρχικά προσέλκυε μερικές εκατοντάδες, αργότερα όμως στις κινητοποιήσεις του συμμετείχαν χιλιάδες, ακόμη και δεκάδες χιλιάδες.

Το κίνημα της Άκρας Δεξιάς κερδίζει έδαφος σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω αντιμεταναστευτικών διαθέσεων, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment