PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επεισόδια μεταξύ φιλάθλων στη Μασσαλία


Από νέα επεισόδια μεταξύ φιλάθλων δοκιμάσθηκε και σήμερα η Μασσαλία, λίγες ώρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Ρωσίας και έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις της Παρασκευής μεταξύ εκατοντάδων οπαδών των δύο ομάδων.

Ο αγώνας μεταξύ Αγγλίας και Ρωσίας είναι προγραμματισμένος γι’ απόψε(στις 10.00 μ.μ.), με τις δύο ομάδες να θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του Euro 2016.

Κατά τα χθεσινά επεισόδια, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα οπαδών, ενώ σε έξι εξ αυτών πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι αστυνομικές αρχές της Μασσαλίας αναγκάσθηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να χωρίσουν τους οργισμένους οπαδούς που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στη συνοικία Vieux Port της Μασσαλίας, μετατρέποντάς την σε ζώνη «εμφυλίου πολέμου».

Περίπου 1.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στη Μασσαλία, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και βίαια επεισόδια στη διάρκεια των αγώνων του Euro 2016, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν τρομοκρατικής απειλής έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι τον προηγούμενο Νοέμβριο. Αλλά με περίπου 50.000 οπαδούς της Αγγλίας και 20.000 της Ρωσίας στην πόλη, είναι δύσκολο να υπάρξουν εγγυήσεις ότι όλα θα διεξαχθούν ομαλά και χωρίς φασαρίες.

Η Μασσαλία είναι αποφασισμένη να αποφύγει επανάληψη της βίας που είχε επικρατήσει στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, τότε που Βρετανοί χούλιγκαν είχαν έλθει σε σύγκρουση με την αστυνομία και οπαδούς της ομάδας της Τυνησίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment