PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επεισόδια και προσαγωγές


Τρεις τραυματίες και 84 προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι ο απολογισμός των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τρεις τραυματίες και 84 προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι ο απολογισμός των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ,για εξακρίβωση στοιχείων και για να διαπιστωθεί αν είχαν εμπλοκή στα επεισόδια.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας πολίτης, τον οποίο ξυλοκόπησαν νεαροί στο Πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, επειδή τον θεώρησαν αστυνομικό, μια γυναίκα που υπέστη σοκ όταν έσκασε δίπλα της φωτοβολίδα στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου κι ένας ακόμη άνδρας που τραυματίσθηκε στη γωνία Αιόλου και Σταδίου κάτω από ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ενώ μικροένταση προκλήθηκε και έξω από το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στη 1 το μεσημέρι στο περιθώριο της πορείας μαθητών από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, στην οδό Σταδίου στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, όπου ομάδες νεαρών προκάλεσαν φθορές σε τζάμια τραπεζών και στάσεις λεωφορείων.

Στις 4 το μεσημέρι ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Επεισόδια σημειώθηκαν αρχικά στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, ενώ λίγο αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη στο ύψος του ξενοδοχείου “Τιτάνια”. Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα η ένταση μεταφέρθηκε στην Εμμ. Μπενάκη και τα Εξάρχεια.

Τις βραδινές ώρες εξελίχθηκε «κλεφτοπόλεμος» στους δρόμους των Εξαρχείων πέριξ της διασταύρωσης Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου έπεσε νεκρός πριν δύο χρόνια ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και, όπου νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί μαθητές για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου πυρπόλησαν κάδους απορρημάτων και εκσφενδόνησαν πέτρες εναντίων διμοιριών της αστυνομίας, για να αποχωρήσουν καταδιωκώμενοι από την περιορισμένη χρήση χημικών των ΜΑΤ και να διαλυθούν σε παρακείμενους δρόμους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment