PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων


Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, όταν ομάδα Ρομά επιτέθηκε σε δικηγόρους, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα.

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της ασφάλειας στον χώρο των δικαστηρίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι «δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα».

Τα επεισόδια, συνεχίζει ο ΔΣΑ, «από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της Αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν».

Υπενθυμίζει ότι αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Βερβεσό, είχαν επισκεφτεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και είχαν ζητήσει ενίσχυσης της ασφάλειας.

Σημειώνει, δε, πως: «Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των δικαστηρίων».

Τέλος, ο ΔΣΑ ζητεί να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΔΣΑ κατά την τελευταία συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment