PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομία και «Αγανακτισμένους»


Σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα στην Αστυνομία και μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» σημειώθηκαν το πρωί στη Βαρκελώνη.

Σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα στην Αστυνομία και μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» σημειώθηκαν το πρωί στη Βαρκελώνη. Ο λόγος; Οι αρχές έλαβαν την απόφαση να… «καθαρίσουν» την πλατεία της Καταλωνίας από τους διαδηλωτές, ενόψει του αυριανού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσαστερ Γιουνάιτεντ.

Ο λόγος επισήμως ήταν ότι έπρεπε να μπουν στην πλατεία τα συνεργεία καθαρισμού και να την καθαρίσουν στην… κυριολεξία, καθώς αναμένεται να φιλοξενήσει χιλιάδες κόσμου το βράδυ του Σαββάτου, μπροστά από τις γιγαντοοθόνες που θα στηθούν. Ωστόσο, οι αρχές φοβούνται το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση σε περίπτωση είτε νίκης είτε ήττας της καταλανικής ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν περίπου εκατό διαδηλωτές επιχείρησαν να μπλοκάρουν τις εισόδους της πλατείας και ορισμένοι από αυτούς τρύπησαν τα λάστιχα των οχημάτων καθαρισμού. Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπ για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι ο καθαρισμός της πλατείας ήταν μόνο ένα πρόσχημα. Ένα τουλάχιστον άτομο τραυματίστηκε, ενώ αμέσως κατακλύστηκαν το facebook και το twitter με μηνύματα συμπαράστασης στους «αγανακτισμένους»…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment