PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Επάρκεια κατασκευής σε βιομηχανικά κτίρια


Πιθανότατα βρέθηκες σε αυτό το άρθρο γιατί η νέα σου επιχειρηματική ιδέα πέτυχε τους στόχους της, εξελίσσεται, και οι ανάγκες της αυξάνονται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών της σημείων, είτε αυτό αφορά νέα γραφεία, είτε κάποιο μεγαλύτερο χώρο παραγωγής ή συλλογής και αποθήκευσης προϊόντων.

Ίσως έχεις παρατηρήσει, ότι τα περισσότερα κτίρια μεγάλης κλίμακας όπως νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία, αποθήκες, εργοστάσια, έχουν αρκετά παρόμοια διαμόρφωση. Έχεις όμως αναρωτηθεί ποιος είναι ο καθοριστικός παράγοντας για αυτό το γεγονός;

H απάντηση κρύβεται στο υλικό που έχει επιλεχθεί για την κατασκευή τους, ίδιο με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τους δικούς σου σκοπούς.

Ο χάλυβας ως πρώτη δομική ύλη αποτελεί σήμερα κορυφαία επιλογή, λόγω κάποιων ιδιοτήτων του, που δίνουν στις κατασκευές που αποτελούνται από αυτόν εξαιρετικά πλεονεκτήματα.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα πλεονεκτήματα αυτά μπορείς να επιλέξεις να απευθυνθείς σε μια κατασκευαστική εταιρεία εξειδικευμένη στις μεταλλικές κατασκευές, ανάμεσα στις οποίες θα βρεις και την κατασκευαστική εταιρεία Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ Έτσι, θα κερδίσεις χρόνο, ενώ εξασφαλίζεις  αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας.

  1. Διπλή εξοικονόμηση

Οι μεταλλικές κατασκευές σε καθιστούν διπλά κερδισμένο, στις συνιστώσες χρόνου και χρήματος. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύνολο προκατασκευασμένων μεταλλικών στοιχείων, που ταχύτατα συναρμολογούνται στο πεδίο με αποτέλεσμα την ανέγερση της τελικής κατασκευής. Για ένα κτίριο που είναι ταυτόχρονα εν λειτουργία, αυτό συνεπάγεται ελαχιστοποίηση τυχόν διακοπών στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής.

Λιγότερος χρόνος ισοδυναμεί με λιγότερες εργατικές αμοιβές και άρα λιγότερες δαπάνες, ενώ γενικότερα η τιμή του χάλυβα στο εμπόριο είναι αισθητά χαμηλότερη  συγκριτικά με το μπετόν και τα τούβλα.

  1. Προσαρμοστικότητα

Τα μεταλλικά μέλη διαθέτουν μεγάλη ευελιξία σχεδιασμού σε μέγεθος και σχήμα, κάνοντας δυνατή την κατασκευή σε ένα μεγάλο εύρος διαρρύθμισης. Επιπρόσθετα, επιδέχονται εύκολα τροποποιήσεις και επεκτάσεις, επιτρέποντας στις εγκαταστάσεις να αναπροσαρμοστούν στις ανάγκες της εταιρείας σας.

  1. Διάρκεια στο χρόνο

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του χάλυβα, βρίσκεται στην αντοχή και την ανθεκτικότητά του. Η εξαιρετική “αντίστασή” του απέναντι σε σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και σεισμική δραστηριότητα, το καθιστούν ιδανικό για βιομηχανικές κατασκευές, δεδομένου της ανάγκης τους για κατασκευαστική ακεραιότητα και παροχή ασφάλειας.

Ακόμη, η ανθεκτικότητά του στις επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών φαινομένων και περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως η υγρασία, η σήψη και η διάβρωση, μειώνουν τόσο το κόστος ανεπιθύμητων επισκευών, όσο και τις ανάγκες για μόνωση υψηλών προδιαγραφών.

  1. Βιωσιμότητα

Ο χάλυβας είναι ένα ανακυκλώσιμο υλικό, ενώ η πλειοψηφία του χάλυβα που χρησιμοποιείται για κατασκευές, προέρχεται από ανακυκλωμένες ύλες.
Ακόμη η ενέργεια που απαιτείται και καταναλώνεται για την παραγωγή του έχει μειωθεί εξαιρετικά, οδηγώντας έτσι σε μείωση των εκπομπών άνθρακα της συνολικής κατασκευής κατά την ανέγερσή της.

Λόγω της αντοχής του στα φορτία όπως αναφέραμε, επιτρέπει τον σχεδιασμό με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός και περιορισμός της ανάγκης για τεχνητό, αλλά και υποστηρίζει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης φωτοβολταϊκών πάνελ. Με αυτούς τους τρόπους μειώνει ακόμη περισσότερο τις εκπομπές άνθρακα και περιορίζει τα έξοδα λειτουργίας λόγω των χαμηλότερων ενεργειακών απαιτήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment