PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επανήλθε το θέμα της υπογραφής Σαμαρά από την Κομισιόν


Έγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας,σχετικά με την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, εξακολουθεί να ζητά η ευρωζώνη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρέν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Έγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σχετικά, με την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου εξακολουθεί να ζητά η ευρωζώνη, όπως δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρέν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα βάλει υπογραφή όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι καθώς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Η Κομισιόν

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Αμαντέου Αλταφάζ επεσήμανε ότι στόχος αυτών των δεσμεύσεων είναι η διαβεβαίωση των χωρών μελών της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, σε σχέση με τις προσεχείς εκλογές.

Ο κ. Αλταφάζ τόνισε ότι η Ελλάδα εξαρτάται από τη διεθνή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας χρειάζεται, εντός του Δεκεμβρίου, την καταβολή της 6ης δόσης, προκειμένο υ να καλύψει τις ανάγκες της».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον κ. Ρεν, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί είπε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, η εκταμίευση της 6ης δόσης, το νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκής αρωγής αλλά και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Μπαγί τόνισε ότι η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι όρος για την καταβολή της 6ης δόσης, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι ελληνικές αρχές θα παράσχουν τις απαιτούμενες δεσμεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Μιχελάκης: Δεν θα βάλει υπογραφή ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα βάλει υπογραφή όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Συγκεκριμένα οι ενέργειες αυτές είναι:

η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ομιλία του κ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο, η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στη κυβέρνηση Παπαδήμου, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος «υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας» γιατί όπως είπε «δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», προσθέτοντας ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Έλληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment