PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Επανεξέταση των δημοτικών τελών Δήμου Ιλίου


Ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ευ. Αυγουλά απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητά την επανεξέταση των όρων και των προϋποθέσεων μείωσης των δημοτικών τελών για τα άτομα με αναπηρία στον Δήμο. Η Ε.Σ.μεΑ. πληροφορήθηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 50% στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Eπισημαίνει όμως ότι ο καθορισμός εισοδηματικού κριτηρίου και μάλιστα στο ποσό των 10.000 € απέχει κατά πολύ από τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη. Στην ουσία δηλαδή το μέτρο αυτό είναι ενισχυτικό για ελάχιστο αριθμό δημοτών με αναπηρία.

Είναι εμφανές ότι για τον καθορισμό του ανωτέρω ποσού δεν ελήφθη υπόψη το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας, το οποίο επιβαρύνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου το ίδιο το άτομο με αναπηρία και η οικογένεια του, λόγω της υποχρηματοδότησης του προνοιακού συστήματος σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Οι περιοριστικοί όροι και προϋποθέσεις σε τέτοιου είδους μέτρα ακυρώνουν τις προθέσεις εκείνες που διέπονται από το πνεύμα της κοινωνικής πολιτικής. Για τους ανωτέρω λόγους και για την απόδοση του δικαίου, ειδικά σε μία ομάδα του πληθυσμού που πλήττεται με τον πιο επώδυνο τρόπο από την οικονομική κρίση, ζητούμε την επανεξέταση των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης του δικαιώματος της μείωσης/απαλλαγής των δημοτικών στα άτομα με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία ζητά σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί ξανά προς συζήτηση το θέμα της απαλλαγής των ατόμων με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη και θέτει το αίτημα της πλήρους απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κατώτερο του ποσού των 35.000€.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment