PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επανεκκίνηση από το «Ζάππειο ΙΙ»


Στην τελική ευθεία για τη μορφοποίηση των προτάσεων της ΝΔ για το αποκαλούμενο «Ζάππειο ΙΙ» έχουν μπει ο Αντώνης Σαμαράς και το στενό του επιτελείο.

Στην τελική ευθεία για τη μορφοποίηση των προτάσεων της ΝΔ για το αποκαλούμενο «Ζάππειο ΙΙ» έχουν μπει ο Αντώνης Σαμαράς και το στενό του επιτελείο.

Μέσα στην εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί σειρά συσκέψεων, αρχής γενομένης από σήμερα το πρωί, με μία πρώτη συνάντηση στο σπίτι του Προέδρου της ΝΔ στην Κηφισιά.

Όσο περνούν οι ημέρες, η 9η Μαΐου δείχνει να είναι τελικώς η επικρατούσα ημερομηνία αν και οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά διατηρούν ακόμη τις επιφυλάξεις τους, μήπως αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή, λόγω της ρευστότητας που παρατηρείται στο πολιτικοοικονομικό σκηνικό.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα πρέπει να συντρέξει σειρά λόγων και αιτίων μέσα στην εβδομάδα, ώστε να διαφοροποιηθεί ο τελικός σχεδιασμός.

Ουσιαστικά πάντως, από σήμερα αρχίζουν και κλείνουν ένα προς ένα τα κεφάλαια στα οποία θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ, καθορίζεται τι θα περιληφθεί και τι όχι στην τελική μορφή της παρουσίασης, ποια δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν, ποιοι αριθμοί θα αποτελέσουν τους κεντρικούς άξονες της παρουσίασης και ποιοι τους επιμέρους κ.λ.π.

Σημειώνεται βέβαια ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από σχεδόν το σύνολο των τομέων ώστε να υπάρξει συγκερασμός αντιλήψεων μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, βρίσκονται στα χέρια του Α. Σαμαρά ήδη πριν το Πασχά. Είναι δε ενδεικτικό των προθέσεων του κ. Σαμαρά το γεγονός ότι προτάσεις ζητήθηκε να κατατεθούν και από παράγοντες –πολιτικούς και μη- οι οποίοι κινούνται εκτός της ΝΔ.

Οι πληροφορίες που έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν κάνουν λόγο για πρόταση με γενναίες φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις και φορολογούμενους, ώστε να ευνοηθεί η τόνωση της ανάπτυξης και η λειτουργία της αγοράς.

Χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες αν και, όπως επισημαίνεται από τους επιτελείς του κ. Σαμαρά, υπάρχουν ακόμη κρυφά χαρτιά τα οποία ο Πρόεδρος της ΝΔ θα κρατήσει για να παρουσιάσει την κατάλληλη στιγμή.

Ο γενικός πολιτικός τίτλος του «Ζαππείου ΙΙ» πάντως έχει συμφωνηθεί να δίνει το στίγμα της επανεκίνησης στην οικονομία και στην ΝΔ θεωρούν ότι η ολοκληρωμένη πρόταση που θα παρουσιαστεί θα είναι τόσο πειστική ώστε όχι μόνο να επαναπατρίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κόμματος αλλά και να επιτύχει διεισδυτικότητα στην αυξημένη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν αναμένεται να γίνει κάποια αναφορά στην απογραφή Αλογοσκούφη, παρά μόνον έμμεση κριτική στα πεπραγμένα και τις αντίστοιχες επιλογές Παπακωνσταντίνου.

Για την ΝΔ άλλωστε το θέμα θεωρείται λήξαν -ανεξάρτητα από τους εσωκομματικούς τριγμούς που συνεχίζει να προκαλεί- κυρίως μετά τις επαναλαμβανόμενες αποσαφηνίσεις ότι η αυτοκριτική αφορά στις επιλογές που έγιναν σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής μετά την απογαφή και πως τα αποτελέσματά της εφαρμόστηκαν στην πραγματική οικονομία και όχι σε αυτή καθαυτή την πολιτική επιλογή που άλλωστε, αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment