Δημοτικά

Επανεκαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών από τους υποψηφίους Δημάρχους Περιστερίου Κώστα Λαλένη και Δημήτρη Κελάφα.

Τις περασμένες ημέρες εξελίχτηκε μια «μάχη» στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ανάμεσα στους υποψηφίους Δημάρχους Περιστερίου Κώστα Λαλένη και Δημήτρη Κελάφα.

Αφορούσε την επανεκαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων των τεσσάρων εκλογικών περιφερειών του Δήμου Περιστερίου, του πρώτου γύρου των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Ο κ. Λαλένης είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος και επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων όλων των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Περιστερίου, για να διαπιστωθεί πόσα και ποια ψηφοδέλτια εκ των 2.447 άκυρων ψηφοδελτίων, ακυρώθηκαν παράνομα, προκειμένου να υποβάλλει την από το Νόμο προβλεπόμενη ένσταση ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, για τον τελικό καθορισμό της κατάταξης των Συνδυασμών από τον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών.

Με λίγα λόγια, ο κ. Λαλένης θεωρεί ως δίκαια την κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Δηλαδή, από 27 έδρες ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, από 5 έδρες οι κ.κ. Δ. Κελάφας, Κ. Λαλένης και Γρ. Τημπλαλέξης και από 1 έδρα οι κ.κ. Σ. Αλεξοπούλου, Αθ. Βαθιώτης και Αντ. Αθανασοπούλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Κελάφας για να αντιμετωπίσει την τυχόν απώλεια των Δημοτικών του Συμβούλων, κατέθεσε ανάλογη αίτηση προς το Πρωτοδικείο.

Το σίγουρο είναι μέχρι να υπάρξει απόφαση από το εκλογοδικείο γι’ αυτήν την υπόθεση η ανακήρυξη θα γίνει με βάση την κατανομή της δεύτερης Κυριακής, όπου ο πρώτος συνδυασμός παίρνει και πάλι 27 έδρες, ο δεύτερος συνδυασμός ανεβαίνει στις 9 έδρες, ενώ πέφτουν σε 3 έδρες ο τρίτος και τέταρτος συνδυασμός, αντίθετα δεν αλλάζει στις μονές έδρες.

Related posts

Οι τραγουδιστές που θα συμμετέχουν στη συναυλία Αλληλεγγύης & Ανθρωπιάς στο Άλσος Περιστερίου

Peristeri News

Στη δημοσιότητα διαγωνισμός για επερχόμενα έργα στο Περιστέρι

Peristeri News

Πως διαμορφώνεται το ωράριο στα ΚΕΠ Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment