PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επαναλαμβάνουν το αίτημα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών


«Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες», δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Δεν έχω καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται η διαδικασία, αλλά μας ενδιαφέρει η έκβασή της. Στη χώρα σας βρίσκονται κάποιοι τρομοκράτες που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Πρόεδρό μας. Αυτά τα σχετικά στοιχεία τα έχουμε παραδώσει στις ελληνικές αρχές», συμπλήρωσε ο Καχραμάν.

Ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών, δήλωσε ότι είναι φυσικό να αναμένεται η έκδοση των στρατιωτικών από την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, υπάρχει μια καλή ευκαιρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ εξέφρασε και την εμποστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Κατά καιρούς εμφανίζονται ευκαιρίες ανάμεσα στα κράτη, και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι Για παράδειγμα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ανησυχεί τον τουρκικό λαό. Ο τουρκικός λαός τρέφει αισθήματα συμπάθειας για τους λαούς της Μεσογείου, ιδιαίτερα για τους Έλληνες. […] Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αφού έχουμε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε», ανέφερε ο Ακαρτσά.

«Είναι φυσικό να τους εκδώσει γιατί αυτοί προσπάθησαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά μετά από καιρό μάθαμε ότι οι 3 από αυτούς δεν εκδίδονται. Θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος γιατί ελήφθη τέτοια απόφαση, αλλά η Δικαιοσύνη είναι Δικαιοσύνη παντού, και εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment