PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Έπαιξε μπάλα, έπαιξε γρήγορα, το… γκολ θα μπει στο γήπεδο


Στις 12 Δεκεμβρίου και μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, μέσω του peristerinews.gr, είχαμε τονίσει την πολύ μεγάλη ανάγκη που υπήρχε στον Ατρόμητο να μην «κρύψει» τα αγωνιστικά του κενά εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και να ενισχυθεί προκειμένου να αποδείξει επί της ουσίας ότι στοχεύει την επιστροφή του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

Εκτός των άλλων, έπρεπε να αποδείξει η διοίκηση από την πλευρά της ότι στηρίζει με λόγια και με πράξεις την επιλογή του Γιώργου Κορακάκη στον πάγκο της κι ότι πράγματι δεν ήταν μία λύση που προέκυψε λόγω κάποιων θετικών αποτελεσμάτων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα.

Όπως, λοιπόν, είχαν διατυπωθεί εκείνες οι γραμμές, έτσι και σήμερα πρεπεί να γραφτούν τα συμπεράσματα από τη στιγμή που η μεταγραφική δραστηριότητα για τους «κυανόλευκους» έχει ολοκληρωθεί, εκτός κι αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο.

Με την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Αμπιόλα Ντάουντα, το ημερολόγιο έδειχνε 9 Ιανουαρίου και οι Περιστεριώτες όχι απλά ολοκλήρωσαν την υλοποίηση του μεταγραφικού τους σχεδιασμού, αλλά ήδη οι 2 από τους 3 νεαποκτηθέντες έχουν μπει για τα καλά στο rotation, έχοντας ήδη αγωνιστεί και ως βασικοί κόντρα στον Λεβαδειακό. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που μιλάμε για προσθήκες Ιανουαρίου και οι αγωνιστικές υποχρεώσες «τρέχουν».

Από τη στιγμή που ο Μίλος Στόιτσεφ τέθηκε εκτός, οι Περιστεριώτες ήθελαν οπωσδήποτε μία λύση για τη μεσοεπιθετική τους γραμμή και ο Βαγγέλης Πλατέλλας ήταν από τις πιο ορθολογικές κινήσεις που μπορούσαν να γίνουν, αφού και το κίνητρο έχει και παράλληλα δεν ήταν ανενεργός, αφού δούλευε κανονικά όσο ήταν στην ΑΕΚ.

Η προσθήκη του Παύλου Κυριακίδη ήταν μία περίπτωση που προέκυψε στην πορεία, με τη διοίκηση να παρουσιάζει άψογα ανακλαστικά και να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι το πλάνο έλεγε μόνο για δύο μεταγραφές, δείχνοντας ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για κινήσεις που μπορούν να προσφέρουν. Μάλιστα, ο πρώην παίκτης του Ηρακλή έχει μπει… φουριόζος και στο ματς με τον Λεβαδειακό ήταν εξαιρετικός.

Όσο για τον Ντάουντα, είναι μια μεταγραφή από το εξωτερικό και για αυτό το λόγο πήγε λίγο πιο… πίσω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς ότι ο Ατρόμητος άργησε να αποκτήσει έναν επιθετικό, βάσει των συγκεκριμένων προδιαγραφών που είχε θέσει η ομάδα περί ενός παίκτη που θα είχε καλή επαφή με τα δίχτυα και θα ήταν γρήγορος.

Το πώς και τι θα αποδώσουν οι τρεις συγκεκριμένοι είναι άγνωστο. Άλλωστε μιλάμε για κανονικό ποδόσφαιρο και όχι για το… Football Manager. Το θέμα είναι ότι η διοίκηση -ως όφειλε- έπαιξε μπάλα αποκτώντας τρεις ποδοσφαιριστές που δεν υπήρχαν στο ρόστερ και το κυριότερο κινήθηκε τόσο γρήγορα, που ο Γιώργος Κορακάκης είναι ένας τυχερός προπονητής που μπορεί να υπολογίζει τους πάντες πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο μισό του Γενάρη. Κριτική έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές και το σίγουρο είναι ότι θα ξαναγίνει.

Ωστόσο, επειδή πρέπει και τα θετικά να λέγονται, ο προγραμματισμός του μεταγραφικού σχεδιασμού και η υλοποίησή του είναι αντίστοιχη κορυφαίων ομάδων και πλέον τα αποτελέσματα αναμένονται στο χορτάρι. Εκεί είναι η αλήθεια ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω ούτε ο Σπανός, ούτε ο Αγγελόπουλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το καλοκαίρι του 2015, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, δεν είχε πολλά να πει όταν έρχονταν στο Περιστέρι οι Γοδόι, Ουσέρο, Λε Ταλέκ, Στόιτσεφ.

Με άλλα λόγια, η διοίκηση έπαιξε μπάλα και το πλέον η υπόθεση του «γκολ», περνά στα πόδια των ίδιων των παικτών και του προπονητή,

Υ.Γ.: Πολύ ενθαρρυντική η παρουσία του Παύλου Κυριακίδη στο ματς με τον Λεβαδειακό. Με τον ίδιο ρυθμό δεν νομίζω ότι θα αργήσει η στιγμή της καθιέρωσης για τον ίδιο.

Υ.Γ.2: Ο Πλατέλλας σε περίπου 70 λεπτά κόντρα στον Λεβαδειακό είχε τόσες επαφές με την μπάλα, όσες ο Στόιτσεφ σε 1,5 χρόνο, δυστυχώς για τον Σέρβο που είναι αδυναμία. Ο βραχύσωμος επιθετικός δεν κρύφτηκε σε καμία στιγμή, ζητούσε συνεχώς μπάλα, συμμετείχε συνέχεια στο παιχνίδι και με τον καιρό θα δείξει και την ατομική του ενέργεια. Με τον Ούμπιντες να επιστρέφει, όλοι γύρω στον Αργεντινό θα είναι καλύτεροι.

Υ.Γ.3: Ο Θωμάς Βασιλείου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα συμπεριφοράς ποδοσφαιριστή που έρχεται από τον πάγκο. Αγωνίστηκε μόλις 20 λεπτά και έκανε όλο τον Λεβαδειακό άνω-κάτω, χάνοντας μια ευκαιρία και να αρχίζει το δεύτερο γκολ του Τόνσο. Τρομερή νοοτροπία από τον νεαρό που δεν έμεινε απαρατήρητη.

Υ.Γ.4: Τρομερός Λε Ταλέκ. Η συμπεριφορά του Γάλλου (εντός και εκτός γηπέδου) είναι υποδειγματική. Με τον ερχομό του Ντάουντα, ο Γιώργος Κορακάκης έχει πλέον να σκεφτεί πολλά πράγματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment