PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έπαινος ανακύκλωσης για την εικονική επιχείρηση X-RAY BONE των μαθητών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρ


Tην Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, στο μη Κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας AIT.

Tην Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, στο μη Κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας AIT (Athens Information Technology) στην Αθήνα, και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν οι εμπορικές εκθέσεις TRADE FAIRS 2013.

Οι δύο αυτές εμπορικές εκθέσεις διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση». Φέτος έλαβαν μέρος μαθητές 48 σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, γυμνασίων και λυκείων, καθώς και Επαγγελματικών λυκείων από ολόκληρη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα πρωτότυπα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες των δύο εκθέσεων.

Η ομάδα του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου καθοδηγούμενη από τον Καθηγητή οικονομίας κ. Αριστείδη Νότη, διακρίθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ανάμεσα στα σχολεία που συμμετείχαν, αποσπώντας τον ΕΠΑΙΝΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και κερδίζοντας παράλληλα τις καλύτερες εντυπώσεις για το Περίπτερό της, με την εταιρεία «Χ-Ray Bone», μια πρωτότυπη εταιρεία κατασκευής προϊόντων από επεξεργασμένες ανακυκλωμένες ακτινογραφίες. όπως mousepad, κάδρα, φωτιστικά κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν 48 σχολεία πανελλαδικά, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για αυτόν τον νέο μαθητικό θεσμό. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητα για μία στροφή της εκπαίδευσης προς εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης δεξιοτήτων στους μαθητές.

Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία σίγουρα είναι μερικές από αυτές και τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου θα συνεχίσουν να πρωτοπορούν προς τη κατεύθυνση της καλλιέργειας αυτών των μορφών δεξιοτήτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment