Κοινωνία

Επ’ αόριστον αποκλεισμός του τελωνείου Ορμενίου από αγρότες του Έβρου

Στον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν οι αγρότες του Έβρου από σήμερα ενώ από αύριο Τετάρτη θα κλείσουν και τον συνοριακό σταθμό Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ αποκόπτοντας ολοκληρωτικά την οδική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών στο τελωνείο των Κήπων.

Ωστόσο χθες από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως σήμερα το πρωί το μπλόκο των αγροτών επέτρεψε την είσοδο και έξοδο από τη χώρα των εγκλωβισμένων σε ουρές πολλών χιλιομέτρων φορτηγών.

Εν τω μεταξύ, κλειστός από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ θα παραμένει ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι συζητήσεις μεταξύ της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα και αντιπροσωπείας οδηγών φορτηγών προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση στο τελωνείο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, οι οδηγοί που βρίσκονται από την πλευρά της Βουλγαρίας ζητούν 24ωρο άνοιγμα, ενώ οι αγρότες αντιπροτείνουν λιγότερες ώρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχει σχηματιστεί ουρά 15 χιλιομέτρων από Ελλάδα προς Βουλγαρία και 30 χιλιομέτρων από Βουλγαρία προς Ελλάδα.

 

Related posts

Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Peristeri News

Κορωνοϊός: 15.869 νέα κρούσματα – 14 θάνατοι – 95 σε ΜΕΘ

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 15.681 rapid test – 2.214 θετικά την Πέμπτη 30/6

Peristeri News

Leave a Comment