PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έως τις 17 Δεκεμβρίου θα έχουν φύγει από το Ταε Κβον Ντο οι μετανάστες


Έως τις 17 Δεκεμβρίου θα έχουν φύγει από το κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο οι μετανάστες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη και μεταφέρθηκαν χθες στην Αθήνα. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε το πρωί ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλοι εναλλασσόμενοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Εκεί θα μεταφερθούν και όσοι θα έχουν παραμείνει στο κλειστό γήπεδο έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι το κράτος, από την πλευρά του, θα τηρήσει στον κάλλιστο δυνατό βαθμό τις υποχρεώσεις του προς τους φιλοξενουμένους και θα τους αποδοθούν συνολικά τα δικαιώματά τους. Σε διάστημα ενός μήνα, οι 1.200 άνθρωποι που βρίσκονται στο κλειστό γήπεδο έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο ή για οικειοθελή επιστροφή.

Σε περίπτωση που δεν υποβάλουν κάποιο από τα παραπάνω αιτήματα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της υποχρεωτικής επιστροφής. Το κράτος από την πλευρά του είναι υποχρεωμένο να παράσχει στέγαση, διαμονή υπό τους αρμόζοντες κανόνες υγιεινής και σίτιση.

Ερωτώμενος για την αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη και σχολιάζοντας ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για «επιχείρηση φίμωσης του Τύπου από την ΕΛΑΣ», ο υπουργός επισήμανε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει επιχείρηση της Αστυνομίας, στην οποία οι δημοσιογράφοι να είναι μέσα».

Ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ διότι «έκανε την επιχείρηση με χρήση ελάχιστης βίας» και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι μέχρι σήμερα, κατά τη διαχείριση των κρίσεων του προσφυγικού, έχει τηρηθεί «η ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και δικαιωμάτων του ανθρώπου».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment