PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έως 50 χλμ/ωρα η ταχύτητα του «ψυχρού μετώπου» της κακοκαιρίας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «ψυχρό μέτωπο», το οποίο σαρώνει τη χώρα από τη Μακεδονία έως την Κρήτη, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων στα πεδινά, των χιονοπτώσεων στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστικά ότι το κύμα κακοκαιρίας, σε διάστημα μόλις 12 ωρών, διένυσε περίπου 600 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα και φθάνοντας έως την Κρήτη. Κινούταν δηλαδή, κατά μέσο όρο, με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αυτές εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με τα περισσότερα προβλήματα να παρατηρούνται σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Ραγδαία είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία εμφάνισε «βουτιά» άνω των 10 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τη Δευτέρα. Ενδεικτικά, ο υδράργυρος στη Φλώρινα από τους 15 βαθμούς υποχώρησε στους -3, στη Θεσσαλονίκη από τους 16 στους 5, στην Ορεστιάδα από τους 15 στους 4 και στην Αθήνα από τους 18 στους 7.

Σταδιακά βέβαια και έως το βράδυ της Τρίτης, θα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Ήδη άλλωστε, ο καιρός σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας έχει καταγράψει αισθητή βελτίωση.

Στην Αττική, χιονοπτώσεις παρατηρούνται στους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.  Η θερμοκρασία θα παραμείνει και την Τετάρτη σε χαμηλά επίπεδα, μην υπερβαίνοντας τους 6 βαθμούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment