PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΟΠΥΥ ώρα μηδέν: Πληρώνουμε φάρμακα και γιατρούς


Οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους.

Οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους. Από 3 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να πληρώνουν και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς οι γιατροί της Ένωσης ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν και αυτοί τη συνεργασία με τον οργανισμό.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη (20 ευρώ) και στη συνέχεια να πηγαίνουν και πάλι στον ΕΟΠΥΥ όπως με τα φάρμακα για να πάρουν τα χρήματά τους.

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί, έπειτα από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την τακτοποίηση των οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν στον Οργανισμό.

«Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σε αυτήν συμμετέχουμε και εμείς που πληρώνουμε όλους τους προμηθευτές μας στο ακέραιο και δεν εισπράττουμε τα οφειλόμενα» τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σχετικά με την κινητοποίηση.

Το πρόβλημα στον χώρο της Υγείας αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο από την Δευτέρα, καθώς εκείνη την ημέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσουν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας.

Ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ήταν για την Πέμπτη, 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.

Υπήρξε μάλιστα χρονικό διάστημα (10πμ έως 11πμ) που καταχωρήθηκαν 1.250 συνταγές ανά λεπτό.

Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διαμηνύσει πως όποιος εισπράξει χρήματα από ασθενείς θα διακόψει αυτόματα τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί προβλέπουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον φορέα καθώς όπως λέει η Ένωση: «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment